Patiser

Durata curs: 3 luni
Nivel pregatire: Învățământ gimnazial
Locatie: online, fizic - Constanța

PATISER

 

  • COD COR 751203
  • Tarif – 890 lei
  • Cerințe speciale: Aviz medical cu specificaţia „apt pentru a desfăşura activităţi în domeniul alimentar”

 

Partea teoretică a cursului se susține online prin aplicația ZOOM, partea practică va avea loc în condiții reale de muncă.

Un curs de patiserie este o oportunitate excelentă pentru cei pasionați de arta dulciurilor și a deserturilor. În timpul acestui curs, participanții învață diverse tehnici de preparare a prăjiturilor, torturilor, bomboanelor și altor delicii de patiserie. Cursul este structurat pentru a acoperi o gamă largă de subiecte, inclusiv:

  • Tehnici de gătit
  • Preparate de bază
  • Decorare și prezentare
  • Gestiunea timpului și organizarea
  • Sănătate și siguranță alimentară
  • Inovație și tendințe
  • Comunicare și marketing

Competențe profesionale dobândite ca urmare a absolvirii programului de formare:

  • Utilizarea noțiunilor introductive de TIC – competențe digitale
  • Dobândirea noțiunilor de bază civice și sociale organizațional
  • Dobândirea noțiunilor de bază antreprenoriale
  • Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
  • Aplicarea normelor de protecţie a mediului
  • Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
  • Întocmirea documentelor specifice patiseriei
  • Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în patiserie. Utilizarea ustensilelor.
  • Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in patiserie
  • Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime şi auxiliare
  • Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare şi a semifabricatelor
  • Prepararea și prelucrarea tipurilor de aluat pentru patiserie
  • Prepararea și prelucrarea cremelor și umpluturilor
  • Prepararea și prelucrarea semifabricatelor pentru finisare si decor
  • Asamblarea semifabricatelor în vederea preparării la cald sau la rece
  • Pregătirea produselor finite de patiserie pentru depozitare și livrare
  • Asigurarea calității și siguranței alimentului a semifabricatelor și produselor finite de patiserie

Informații suplimentare

Cursurile se desfășoară în regim de seral și încep, în orice perioadă a anului, în momentul în care se completează o grupă de minim 15 persoane. Înscrierile sunt considerate oficiale numai după depunerea dosarului cu actele necesare înscrierii la secretariatul IDRU (copie C.I., copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie – în cazul schimbării numelui, copie ultima diplomă de studii) sau sunt transmise prin e-mail. Nu se percepe taxă de înscriere și taxă de examinare. Cursul se achită în două tranșe egale, prima tranșa se achită la începerea cursului, iar tranșa a doua se achită până la data examenului de absolvire. Certificatele/diplomele de absolvire/calificare se ridică individual de către absolvenți, iar la eliberare se achită suma de 20 lei reprezentând contravaloarea certificatului. 

Absolvenţii cursurilor primesc Certificate de Calificare/Absolvire, eliberate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale şi Ministerul Educației Naționale, cu recunoaștere la nivel național și internațional.

Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0788498223 sau pe e-mail office@idru.ro.