Parteneriatele încheiate cu partenerii de practică/potențialii angajatori reprezintă o etapă foarte importantă și garantează succesul proiectului

Parteneriatele încheiate cu partenerii de practică/potențialii angajatori reprezintă o etapă foarte importantă și garantează succesul proiectului

Prin intermediul proiectului „Dezvoltare personală și stagii de practică pentru viitori psihologi” ne dorim să îmbunătățim utilitatea programelor de învățare de la locul de muncă pentru piața muncii, să consolidăm și să creștem calitatea lor, prin facilitarea trecerii de la educație, la muncă și, inclusiv, prin mecanisme de anticipare a competențelor necesare angajării și dezvoltării în carieră.

Conform recrutorilor, angajatorii din România sunt, mai degrabă, interesați de competențele pe care le au studenții și de experiența anterioară de lucru și mai puțin de specializarea absolvită, sau de prestigiul universității.

Din acest motiv ne dorim ca studenții Universității „Andrei Șaguna” Constanța de la Facultatea de Psihosociologie, să aibă șansa de a fi integrați pe piața muncii în domeniul în care s-au specializat.

În acest sens ne-am propus să încheiem cat mai multe parteneriate cu agenți economici din domeniul psihologiei, să desfășurăm activități de consiliere și orientare profesională, să organizăm workshop-uri la care să participe atât studenți, cât și potențialii angajatori pentru a facilita schimbul de idei.

Pe întreaga perioadă de implementare a proiectului vom încheia parteneriate cu agenții economici/partenerii de practică/potențialii angajatori în vederea facilitării accesului studenților la cât mai diverse programe de învățare la locul de muncă pe domeniul studiat și specializarea dorită și, mai apoi, pe piața muncii.

Vom organiza ateliere de lucru la sediul universității, la sediul partenerilor de practică și la sediul Colegiului Psihologilor din România în vederea realizării schimbului de idei și de bune practici. Astfel, agenții economici vor putea prezenta studenților perspectiva lor, ce anume caută în momentul în care doresc să angajeze un student/absolvent de psihologie și ce anume pot oferi prin stagiile de practică în cadrul instituțiilor lor. De asemenea, studenții vor putea adresa întrebări , să își prezinte CV-ul personal de dezvoltare în carieră și proiectele individuale pentru a solicita sprijinul necesar în vederea punerii lor în practică.

Rețeaua de parteneri va fi gestionată printr-un instrument de lucru online. Acesta va avea rol de informare coordonată, în ambele sensuri (de la sectorul privat către universitate privind nevoile lor de instruire, precum și de universitate către agenții economic/partenerii de practică, pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivel regional) ce va permite accesul la informație pentru toți studenții la psihologie interesați de un loc de muncă, stagiu de practică, sau activitate de voluntariat, de solicitarea de servicii online, precum informații de specialitate, cât și pentru toți agenții economici care doresc să angajeze, sau să colaboreze într-o anumită activitate cu studenții de la psihologie.

Descarcă articol