Ospătar (chelner)

Durata curs: 5 luni
Nivel pregatire: Învățământ general obligatoriu (10 clase)
Locatie: online, fizic - Constanța

OSPĂTAR (CHELNER)

 

  • COD COR 513102
  • Tarif – 1490 lei
  • Cerințe speciale: Aviz medical: apt din punct de vedere medical pentru practicarea ocupației de ospătar

 

Partea teoretică a cursului se susține online prin aplicația ZOOM, partea practică va avea loc în laboratorul propriu sau în unități de alimentație publică.

Cursul este conceput pentru a pregăti persoanele ce doresc să lucreze în industria ospitalității, în special în sectorul serviciilor alimentare și de băuturi. Acest curs are ca scop să ofere participanților cunoștințele și abilitățile necesare pentru a oferi servicii excelente clienților în restaurante, cafenele, baruri și alte locații similare.

Teme abordate:

  • Fundamentele ospitalității
  • Eticheta și comportamentul în industria ospitalității
  • Cunoștințe despre meniu
  • Servirea meselor și băuturilor
  • Gestionarea timpului și a priorităților
  • Comunicare eficientă
  • Managementul stresului
  • Norme de igienă și siguranță alimentară
  • Vânzare și marketing
  • Simulări și practică în teren

 

Competențe profesionale dobândite ca urmare a absolvirii programului de formare:

  • Aplicarea noțiunilor de bază civice și social-organizaționale în domeniul turismului
  • Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și în domeniul situațiilor de urgență în domeniul turismului
  • Aplicarea normelor igienico-sanitare aplicabile activității din restaurante
  • Aplicarea normelor de protecție a mediului în domeniul turismului
  • Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turistic
  • Aplicarea noțiunilor privind realizarea tuturor tipurilor de mise-en-place
  • Recomandarea și promovarea produselor și serviciilor specifice restaurantului
  • Servirea preparatelor culinare
  • Servirea băuturilor
  • Debarasarea tuturor obiectelor de inventar specifice restaurantului
  • Aplicarea noțiunilor de evidența operativă

 

Informații suplimentare

Cursurile se desfășoară în regim de seral și încep, în orice perioadă a anului, în momentul în care se completează o grupă de minim 15 persoane. Înscrierile sunt considerate oficiale numai după depunerea dosarului cu actele necesare înscrierii la secretariatul IDRU (copie C.I., copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie – în cazul schimbării numelui, copie ultima diplomă de studii) sau sunt transmise prin e-mail. Nu se percepe taxă de înscriere și taxă de examinare. Cursul se achită în două tranșe egale, prima tranșa se achită la începerea cursului, iar tranșa a doua se achită până la data examenului de absolvire. Certificatele/diplomele de absolvire/calificare se ridică individual de către absolvenți, iar la eliberare se achită suma de 20 lei reprezentând contravaloarea certificatului. 

Absolvenţii cursurilor primesc Certificate de Calificare/Absolvire, eliberate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale şi Ministerul Educației Naționale, cu recunoaștere la nivel național și internațional.

Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0788498223 sau pe e-mail office@idru.ro.