Brutar

Durata curs: 3 luni
Nivel pregatire: Învățământ gimnazial
Locatie: online, fizic - Constanța

BRUTAR

 

  • COD COR 751201
  • Tarif – 890 lei
  • Cerințe speciale: Aviz medical cu specificaţia „apt pentru a desfăşura activităţi în industria alimentară”

 

Partea teoretică a cursului se susține online prin aplicația ZOOM, partea practică va avea loc în condiții reale de muncă.

Un curs de brutar este o oportunitate educativă care își propune să ofere participanților cunoștințe și abilități practice în domeniul brutăriei. Acesta poate include diverse aspecte ale producției de pâine și produse de patiserie, de la selecția ingredientelor și pregătirea aluatului, până la tehnici de coacere și prezentare a produselor finite.

Cursurile de brutar pot fi oferite în diverse formate, inclusiv învățământ tradițional în săli de clasă, cursuri online sau stagii practice în brutării sau fabrici de produse de patiserie. Aceste cursuri sunt concepute pentru a oferi atât cunoștințe teoretice cât și abilități practice, pregătind participanții pentru o carieră în domeniul brutăriei sau pentru a-și dezvolta abilități în prepararea de produse de patiserie în scopuri personale.

Competențe profesionale dobândite ca urmare a absolvirii programului de formare:

  • Utilizarea noțiunilor introductive de TIC – competențe digitale
  • Dobândirea noțiunilor de bază civice și sociale organizațional
  • Dobândirea noțiunilor de bază antreprenoriale
  • Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
  • Aplicarea normelor de protecţie a mediului
  • Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
  • Întocmirea documentelor specifice
  • Exploatarea aparatelor/utilajelor/echipamentelor utilizate în panificație
  • Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, auxiliare și materialelor
  • Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare şi a produselor finite de panificaţie
  • Dozarea și pregătirea preliminară a materiilor prime și auxiliare
  • Prepararea aluatului
  • Fermentarea maielelor și a aluaturilor
  • Prelucrarea aluaturilor
  • Coacerea semifabricatelor
  • Pregătirea produselor finite de panificaţie pentru depozitare și livrare
  • Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor de panificație

Informații suplimentare

Cursurile se desfășoară în regim de seral și încep, în orice perioadă a anului, în momentul în care se completează o grupă de minim 15 persoane. Înscrierile sunt considerate oficiale numai după depunerea dosarului cu actele necesare înscrierii la secretariatul IDRU (copie C.I., copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie – în cazul schimbării numelui, copie ultima diplomă de studii) sau sunt transmise prin e-mail. Nu se percepe taxă de înscriere și taxă de examinare. Cursul se achită în două tranșe egale, prima tranșa se achită la începerea cursului, iar tranșa a doua se achită până la data examenului de absolvire. Certificatele/diplomele de absolvire/calificare se ridică individual de către absolvenți, iar la eliberare se achită suma de 20 lei reprezentând contravaloarea certificatului. 

Absolvenţii cursurilor primesc Certificate de Calificare/Absolvire, eliberate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale şi Ministerul Educației Naționale, cu recunoaștere la nivel național și internațional.

Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0788498223 sau pe e-mail office@idru.ro.