Durata curs: 3 săptămâni
Nivel pregatire: Învățământ liceal, fără diplomă de bacalaureat
Locatie: online
ANTREPRENOR ÎN ECONOMIE SOCIALĂ
- COD COR 112032
- Tarif – 500 lei
Competenţele antreprenoriale generale se referă la capacitatea unui individ de a pune ideile în practică. Aici intră creativitatea, inovaţia, asumarea riscurilor, precum şi capacitatea de a planifica şi de a implementa proiecte în scopul atingerii obiectivelor. Aceasta sprijină indivizii nu numai în viaţa lor de zi cu zi, dar şi la locul de muncă, făcându-i conştienţi de contextul muncii lor, făcându-i capabili să profite de oportunităţi şi constituie temelia pentru deprinderi şi cunoştinţe mult mai specifice cerute de cei care stabilesc sau contribuie la o activitate socială ori comercială. Aceasta trebuie să includă conştientizarea valorilor etice şi să promoveze buna guvernare.
Antreprenoriatul social se referă la:
- Abordări sustenabile, inovative şi practice aplicate în beneficiul societăţii în general, cu accent pe cei care sunt marginalizaţi şi săraci;
- Un termen care semnifică o abordare unică a problemelor economice şi sociale, o abordare transversală mai multor sectoare şi discipline.
Antreprenorii sociali identifică ceea ce nu funcţionează şi rezolvă problema schimbând sistemul, multiplicând soluţia şi convingând întreaga societate să facă un salt înainte, mai degrabă decât lăsând nevoile societăţii în mâinile autorităţilor sau ale sectorului privat.
Antreprenorii sociali sunt deseori pasionaţi de ideile lor, dedicându-şi viaţa modificării parcursului în sectorul lor. Sunt în acelaşi timp vizionari şi realişti, preocupaţi de implementarea practică a viziunii lor dincolo de orice altceva.
Competențe profesionale dobândite ca urmare a absolvirii programului de formare:
- Comunicare în limba oficială
- Comunicare în limbi străine
- Competenţe de bază în matematică, ştiinţă şi tehnologie
- Competenţe informatice
- Competenţa de a învăţa
- Competenţe sociale şi civice
- Competenţe antreprenoriale
- Competenţa de exprimare culturală
- Aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului
- Menţinerea unor relaţii de muncă etice
- Realizarea studiului de fezabilitate
- Elaborarea planului de afaceri
- Gestionarea afacerii
- Elaborarea proiectului social al afacerii
- Gestionarea activităţii sociale
- Promovarea antreprenorialului social
- Reprezentarea organizaţiei în relaţiile externe
Informații suplimentare
Cursurile se desfășoară în regim de seral și încep, în orice perioadă a anului, în momentul în care se completează o grupă de minim 15 persoane. Înscrierile sunt considerate oficiale numai după depunerea dosarului cu actele necesare înscrierii la secretariatul IDRU (copie C.I., copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie – în cazul schimbării numelui, copie ultima diplomă de studii) sau sunt transmise prin e-mail. Nu se percepe taxă de înscriere și taxă de examinare. Cursul se achită în două tranșe egale, prima tranșa se achită la începerea cursului, iar tranșa a doua se achită până la data examenului de absolvire. Certificatele/diplomele de absolvire/calificare se ridică individual de către absolvenți, iar la eliberare se achită suma de 20 lei reprezentând contravaloarea certificatului.
Absolvenţii cursurilor primesc Certificate de Calificare/Absolvire, eliberate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale şi Ministerul Educației Naționale, cu recunoaștere la nivel național și internațional.
Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0788498223 sau pe e-mail office@idru.ro.